Postoperativna njega i oporavak kod zamjene/ugradnje leće

Sveobuhvatna postoperativna njega za sve naše pacijente.

Optical Expressu čvrsto vjerujemo da naši pacijenti trebaju dobiti uzornu razinu njege prije, tijekom i nakon operativne zamjene očne leće. S tim na umu osmislili smo sveobuhvatan plan postoperativne njege koji se prilagođava svakom pojedinom pacijentu. On pomaže da se osigura dugotrajna uspješnost zahvata.

Plan postoperativne skrbi

Brinut ćemo za Vaš vid dugo nakon operacije zamjene očne leće.

 1. 1. dan

  Operacija na prvom oku

  Kirurg će ukloniti Vašu prirodnu leću i zamijeniti je umjetnom lećom vrhunske kvalitete. Nakon operacije zamjene očne leće, pacijenti većinom osjećaju prolaznu neugodu kad anestezija popusti. Nekim pacijentima kod toga pomažu obična sredstva protiv bolova. Vaš kirurg dat će Vam lijekove koji će pomoći u zacjeljivanju.

 2. 2. dan

  Postoperativna kontrola

  Naš tim će temeljito pregledati Vaše oči i provjeriti kako se odvija proces zacjeljivanja. Nakon kontrole trebate predvidjeti dovoljno vremena za opuštanje i oporavak. Važno je da prvih nekoliko dana izbjegavate aktivnosti kojima se naprežu oči kao što je vožnja, te da ne trljate i ne močite oči.

 3. Nakon tjedan dana

  Postoperativna kontrola

  Dobro ćemo se brinuti o Vašem vidu nakon operacije zamjene očne leće jer smatramo da je njega nakon zahvata jednako važna kao i sam zahvat. Zahvaljujući našem sveobuhvatnom programu postoperativne skrbi uspjeh Vaše operacije bit će dugoročan.

 4. Nakon mjesec dana

  Operacija na drugom oku

  Operacija na drugom oku je moguća mjesec dana nakon prvog zahvata. Vrlo je važno da se nakon operacije odmarate kod kuće kako bi oporavak bio što kraći.

 5. Trajna skrb

  Tijekom 12 mjeseci nakon zahvata trebate dolaziti na redovne kontrole u dogovoru s liječnikom.

 6. Nakon godine dana

  Godišnji pregledi

  Kao i posjeti zubaru, očni pregledi trebali bi biti dio Vaših redovnih zdravstvenih pregleda. Posjetite nas jednom godišnje kako biste održali zdravlje očiju.

Ne držite nas za riječ! Uvjerite se sami koliko smo pomogli našim divnim pacijentima da uživaju u stvarima koje vole

Imate li još pitanja?

U nastavku ćete naći odgovore na pitanja koja nam se najčešće postavljaju.

 • Što se događa nakon operacije zamjene očne leće?

  Kratak odgovor: Kratko razdoblje oporavka

  Nakon operacije zamjene očne leće možda će trebati do dva tjedna da se oči smire. Trebate dolaziti na kontrole kao što je planirano i slušati savjete svog oftalmologa i kirurga za refrakcijsku kirurgiju.
 • Trebam li nakon operacije zamjene očne leće uzimati lijekove?

  Kratak odgovor: Da

  Nakon zahvata Vaš kirurg će Vam dati protuupalne i antibiotske kapi za oči koje će pomoći u procesu zacjeljivanja.
 • Koliko ću dugo nakon operacije zamjene očne leće osjećati neugodu?

  Kratak odgovor: Vrlo kratko

  Sama operacija zamjene očne leće nije bolna jer su u oči ukapane anestetske kapi. Kada one popuste, osjećat ćete određenu neugodu, ali u velikoj većinu slučajeva ona se brzo smanjuje kako napreduje oporavak.
 • Kada ću vidjeti rezultate operacije zamjene očne leće?

  Kratak odgovor: U roku od dva tjedna, a nekad već za 24 sata

  Iako neki pacijenti primijete poboljšanje već nakon jednog dana, većina može očekivati poboljšanje u roku od dva tjedna.
 • Hoće li mi trebati još zahvata?

  Kratak odgovor: Mali broj pacijenata možda će trebati još zahvata

  Vrhunske leće koje primjenjujemo u operaciji zamjene očne leće predviđene su da traju čitav život. Međutim, naše se oči nastavljaju mijenjati i stare, pa nekim pacijentima može trebati nova operacija. Vaš oftalmolog i kirurg rado će s Vama o tome razgovarati.