Koje su metode operacije sive mrene dostupne?

Ako imate sivu mrenu, operacija je najučinkovitije rješenje za vraćanje vida.

Optical Express izvodi tisuće uspješnih operacija sive mrene svake godine. Razgovarajte s našim stručnjacima i doznajte koje Vam mogućnosti stoje na raspolaganju i što znače.

 • Operacija sive mrene

  Operacijom sive mrene mijenjamo Vašu oštećenu prirodnu leću s umjetnom lećom vrhunske kvalitete. Nakon zamjene leće više nećete trebati naočale i kontaktne leće.

   

  Saznajte više
 • Premium intraokularne leće

  Riješite se dioptrije za daljinu, računalo i blizinu  operacijom katarakte.

  Prilikom pregleda ćemo Vas savjetovati o najboljem odabiru leće za Vaše potrebe.

  Saznajte više

U čemu se operacija sive mrene razlikuje od laserske korekcije vida?

Operacijom sive mrene mijenjamo Vašu prirodnu leću s novom umjetnom lećom kako bismo popravili Vaš vid.

Uz to što je vrlo učinkovita kod uklanjanja sive mrene, ova operacija će riješiti probleme dalekovidnosti, kratkovidnosti, prezbiopije i astigmatizma.

Kako starimo, naša prirodna leća polagano propada što može uzrokovati probleme s vidom na blizu i daleko. Kako je uzrok problema u prirodnoj leći, istu treba zamijeniti.

Usporedba leća

Monofokalne leće

Monofokalna leća fokusira vid na jednu udaljenost

 • Torične monofokalne leće su pogodne za pacijente s astigmatizmom.

 • Iako će monofokalne leće popraviti vid na daljinu, postoji mogućnost da ćete trebati naočale za rad na blizu. Isto tako, pacijenti koji su ugradili monofokalnu leću kako bi popravili vid na blizinu trebat će naočale za vožnju.

Multifokalne leće

Multifokalne leće omogućuju odličan vid na blizu i daleko

 • Multifokalne leće koriste nekoliko optičkih točaka, oslanjajući se na Vaše očne mišiće kako bi fokusirale i blizinu i daljinu

 • Multifokalne leće omogućuju odličan vid na blizu i daleko. Većina pacijenata s multifokalnim lećama neće trebati naočale

 • Oblik multifokalne leće može utjecati na kvalitetu Vašeg vida, osobito noću. O tome ćete detaljno razgovarati s Vašim oftalmologom tijekom pregleda