Njega i oporavak nakon operacije sive mrene

Sveobuhvatna postoperativna njega za sve naše pacijente.

Optical Expressu, Vaše liječenje ne prestaje s operacijom. Nama je važno da budete u potpunosti zadovoljni njegom koju Vam pružamo nakon zahvata.

Osmislili smo potpun i vrlo učinkovit program postoperativne njege, koji je prilagođen potrebama svakog pojedinog pacijenta. Vjerujemo da je nužno pobrinuti se da Vaš vid nakon operacije bude što bolji.

 1. Na dan operacije

  Što se događa nakon operacije sive mrene?

  Nakon operacije sive mrene pacijenti uglavnom osjete vrlo malu nelagodu. Naš stručni tim će Vam dati sredstvo koje će Vam olakšati nelagodu i pomoći u procesu oporavka.

 2. Dan nakon operacije

  Prva kontrola

  Dan nakon operacije ćete doći na obaveznu kontrolu kako bismo bili sigurni da proces oporavka ide svojim tijekom. Nekoliko dana nakon zahvata potrebno je izbjegavati aktivnosti koje su naporne za Vaše oči, kao što je vožnja. Ne smijete trljati i vlažiti oči.

 3. 7 dana poslije operacije

  Kontrole kod oftalmologa

  Mi ćemo dobro brinuti o Vašem vidu nakon operacije. Sedam dana nakon zahvata oftalmolog će napraviti još jednu kontrolu kako bismo bili sigurni da se Vaše oči oporavljaju željenim tijekom.

 4. Prva godina

  Posjetite nas ponovno

  Mi pružamo dvanaest mjeseci postoperativne skrbi nakon operacije sive mrene. U tom periodu ćete dolaziti na kontrole u dogovoru s oftalmologom. Ukoliko budete imali pitanja u tijeku oporavka, slobodno nas možete kontaktirati i telefonom.

 5. Nakon godinu dana

  Godišnje provjere

  Kao i odlazak zubaru, pregled vida bi trebao biti dio Vaše redovne brige o zdravlju. Posjetite nas jednom godišnje kako biste pratili zdravlje Vaših očiju.

Zadovoljstvo naših pacijenata najbolji je pokazatelj koliko brinemo o Vama.

Imate još pitanja?

Ovdje možete ponaći odgovore na pitanja koja nam naši pacijenti najčešće postavljaju.

 • Što se događa nakon operacije sive mrene?

  Kratak odgovor je: Brz period oporavka

  Može proći i do dva mjeseca da se oči smire nakon operacije sive mrene. Morate redovito odlaziti na kontrole i držati se savjeta Vašeg oftalmologa.
 • Trebam li uzimati lijekove nakon operacije sive mrene?

  Kratak odgovor je: Da

  Nakon operacije ćete dobiti protuupalne i antibiotske kapi koje će pomoći u procesu oporavka.
 • Koliko dugo će trajati osjećaj nelagode nakon operacije?

  Kratak odgovor je: Vrlo kratko

  Operacija katarakte je bezbolna zahvaljujući anestetskim kapima. Kada kapi prestanu djelovati, osjetit ćete blagu nelagodu. Kako napreduje proces oporavka, nestajat će i taj osjećaj nelagode.
 • Nakon koliko ću vremena vidjeti rezultate operacije?

  Kratak odgovor je: Unutar dva tjedna, a ponekad već i nakon 24 sata

  Dok pojedini pacijenti vide razliku već nakon jednog dana, većina pacijenata vidjet će razliku unutar dva tjedna od operacije.