Jesam li kandidat za zamjenu/ugradnju očne leće?

Svake godine u Europi se izvede više od 3 milijuna zahvata zamjene/ugradnje očne leće.

Zahvaljujući vrhunskoj tehnologiji u Optical Expressu čak i ako Vam je ranije rečeno da zamjena očne leće nije za Vas, sada ste možda kandidat za taj postupak koji će promijeniti Vaš način života. To možete saznati jedino ako dođete k nama na pregled bez obveze.

Imate li još pitanja?

U nastavku su odgovori na pitanja koja pacijenti najčešće postavljaju.

 • Mogu li ići na operaciju zamjene očne leće ako imam astigmatizam?

  Kratak odgovor: Da

  Intraokularnim lećama koje koristimo može se ispraviti do 12.00 dioptrija astigmatizma. Nudimo najsuvremeniju tehnologiju koja, u kombinaciji s našim medicinskim stručnjacima, znači da više ljudi nego ikad dosad može ići na ovaj zahvat koji će im promijeniti život.
 • Mogu li ići na operaciju zamjene očne leće ako sam dalekovidan/na?

  Kratak odgovor: Da

  Operacija zamjene očne leće idealna je za dalekovidne pacijente. I zamjena i ugradnja očne leće djelotvorne su alternative za pacijente koji nisu kandidati za lasersku korekciju vida.

 • Mogu li ići na operaciju zamjene očne leće ako imam glaukom?

  Kratak odgovor: Da

  Operacija zamjene očne leće prikladna je za većinu pacijenata s glaukomom, od blažih do teških slučajeva. Mnogi pacijenti s glaukomom mogu biti kandidati za monofokalnu IOL, koja se može kombinirati s drugim oblicima liječenja. Međutim, moramo biti sigurni da je prije zahvata stanje stabilno. Na pregledu ćete razgovarati sa specijalistom oftalmologom o svojim individualnim potrebama, a zatim još detaljnije s Vašim kirurgom.
 • Mogu li ići na operaciju zamjene očne leće ako sam kratkovidan/na?

  Kratak odgovor: Da

  I zamjena i ugradnja očne leće prikladne su za kratkovidne pacijente. Visoko su učinkovite i daju dugotrajne rezultate, čak i kod najtežih dijagnoza.
 • Tko ne može ići na operaciju zamjene očne leće?

  Kratak odgovor: Malen broj pacijenata

  Većina pacijenata prikladni su kandidati za operaciju zamjene očne leće. Međutim, ako ona za Vas nije pravo rješenje, ponudit ćemo Vam zamjensko, a o tome ćete detaljno razgovarati s kirurgom. Jedini način da saznate je li operacija zamjene očne leće mogućnost za Vas jest da dođete u Optical Express na pregled.