Njega i oporavak nakon laserskog skidanja dioptrije

Sveobuhvatna postoperativna njega za sve naše pacijente.

U Optical Expressu, postoperativnoj njezi pristupamo ozbiljno. Mi vjerujemo da je način na koji skrbimo o Vama nakon zahvata jednako važan kao i sam zahvat.

Stoga smo osmislili sveobuhvatan program postoperativne njege kojim provjeravamo i pratimo zdravlje Vaših očiju. To je naš način da osiguramo da putovanje svakog pacijenta prema izvrsnom vidu bude što uspješnije.

Budite sigurni da ćemo Vam biti pri ruci i dati Vam podršku na putu prema jasnijem i oštrijem vidu.

Što očekivati

Neposredno nakon LASIK i PRK zahvata osjetit ćete laganu nelagodu jer počinje proces zacjeljivanja. Razina nelagode je individualna i ovisit će o pacijentu i metodi koja je primijenjena.

 

Normalno je da osjećate nelagodu i da su Vam oči vlažne 24 sata iza LASIK zahvata i čak do tjedan dana nakon PRK zahvata. Moguća je i blaga osjetljivost na svjetlo tijekom prvih par dana nakon LASIK zahvata te do tjedan dana nakon PRK zahvata. Vaše bjeloočnice mogu biti crvene tjedan do dva nakon zahvata.

Preporučujemo da se držite savjeta koje ćete dobiti od nas.

 

To uključuje upotrebu prepisanih kapi, nošenje štitnika tijekom spavanja te nošenje sunčanih naočala kada ste na otvorenom. Probajte izbjegavati doticaj vode s očima i nošenje šminke prvih sedam dana nakon zahvata.

Plan Vašeg oporavka

Možete biti mirni jer će Optical Express nastaviti brinuti o Vama nakon zahvata. Vrlo nam je važno da Vi budete zadovoljni rezultatom i da su Vam oči zdrave nakon operacije.

 1. Na dan zahvata

  Kako se ponašati nakon zahvata?

  Nakon operacije možete osjetiti laganu nelagodu i osjetljivost na svjetlo. Oči Vam mogu biti crvene. Trebate nositi sučane naočale na putu do kuće i odmarati.

 2. Dan nakon zahvata

  Prva postoperativna kontrola

  Prva kontola je obavezna sljedeće jutro nakon zahvata. Kirurg će provjeriti ide li proces oporavka svojim tijekom.

 3. Ostale kontrole

  Kontrola nakon 7 dana

  Sljedeća kontrola je tjedan dana nakon zahvata kada će pacijenti već vidjeti veliku promjenu u kvaliteti vida.
  Kontrola nakon jednog i tri mjeseca
  Naši stučnjaci će kontrolirati proces oporavka mjesec dana te tri mjeseca nakon zahvata.
  Kontrola nakon šest mjeseci
  Posljednja kontrola koju morate obaviti je šest mjeseci nakon zahvata. Do tada očekujemo potpunu stabilizaciju vida.

 4. Godinu dana iza zahvata

  Godišnja provjera vida

  Kao i redoviti odlazak zubaru, pregled vida trebao bi biti Vaša rutina. Preporučujemo da barem jednom godišnje ili jednom u dvije godine napravite kontrolu vida kako biste bili sigurni da su Vam oči zdrave. Cijena kompletnog oftalmološkog pregleda je 400 kn.

„Da sam znao da je zahvat ovako jednostavan i brz, davno prije bi se odlučio“

Goran Ivanišević, tenisač i osvajač Wimbledona

Imate li još pitanja?

U nastavku ćete pronaći odgovore na pitanja koja nam naši pacijenti najčešće postavljaju.

 • Je li lasersko skidanje dioptrije bolno?

  Kratak odgovor je: Za većinu pacijenata ne.

  Prije zahvata kirurg će Vam ukapati anestetske kapi u oči i tijekom zahvata nećete osjećati ništa. Nakon zahvata pojedini pacijenti mogu osjetiti blagu nelagodu, što je normalno u prvoj fazi oporavka. Razina nelagode ovisi o metodi zahvata, ali je kratkotrajna i već za par dana moći ćete u potpunosti uživati u prednostima oštrog vida.
 • Kako brzo mogu očekivati oštar vid?

  Kratak odgovor je: 24 sata nakon LASIK zahvata te sedam dana nakon PRK zahvata

  Brzina postizanja oštrog vida nakon laserske korekcije razlikovat će se od pacijenta do pacijenta. Većina LASIK pacijenata primijetit će značajnu promjenu u 24 sata nakon zahvata, a pojedini pacijenti osjete promjenu odmah nakon zahvata.
 • Kada se mogu vratiti na posao?

  Kratak odgovor je: Dva dana nakon LASIK zahvata i tjedan dana nakon PRK zahvata

  Vrijeme oporavka ovisit će o nizu faktora, uključujući i metodu zahvata. Većina LASIK pacijenata će se vratiti na posao unutar 48 sati nakon zahvata, dok će neki PRK pacijenti pričekati i do sedam dana nakon zahvata. Vaš kirurg će u obzir uzeti Vašu privatnu situaciju, zanimanje i uvjete rada i dati Vam savjet kada je za Vas najbolje da se vratitie na posao.
 • Kada se mogu početi baviti sportom?

  Kratak odgovor je: Ovisi o sportu kojim se bavite

  Većina pacijenata može se vratiti sportu već tjedan dana nakon zahvata. Međutim, preporučamo da ne plivate u bazenu do dva tjedna iza zahvata, a kada plivate, svakako morate nositi naočale za plivanje kako biste zaštitili oči. Ako se bavite kontaktnim sportom, trebate pričekati mjesec dana.