Vaš put prema oštrom vidu

Naše iskusno osoblje pazit će na Vas od Vašeg dolaska na prvi pregled do dana zahvata. Nakon zahvata, Optical Express nastavit će brinuti o Vama u okviru 12-mjesečnog personaliziranog programa postoperativne skrbi.

Saznajte više

U kojoj ste fazi svog putovanja do oštrog vida?

Razmišljam o operativnoj korekciji vida

 • 1. Kontaktirajte nas

  Poduzmite prvi korak prema boljem vidu razgovarajući s članom našeg stručnog tima. On/ona će Vam odgovoriti na sva pitanja telefonom ili putem interneta:

 • 2. Rezervirajte termin za pregled

  Jedini je način da saznate jeste li prikladan kandidat za lasersku korekciju vida da dođete na pregled u Optical Express.

  pronađite nas
  Rezervirajte termin za pregled
 • 3. Ispunite upitnik o zdravlju i načinu života

  Imat ćete priliku prije pregleda ispuniti upitnik o zdravlju i načinu života. Radi najboljih mogućih rezultata, važno je da nam date detaljne i točne informacije o svom zdravlju i načinu života. Naravno, Vaši će odgovori ostati u tajnosti.

 • 4. Dobit ćete poziv radi pripreme

  Član našeg stručnog tima nazvat će Vas nekoliko dana prije pregleda kako biste znali kako se pripremiti i što možete očekivati.

Pregled

 • 5. Pregled upitnika o zdravlju

  Ako to već niste učinili, zatražit će se od Vas da ispunite upitnik o zdravlju i načinu života.

 • 6. Napredne dijagnostičke pretrage

  Proći ćete niz neinvazivnih, ali visoko sofisticiranih dijagnostičkih pretraga, koje će Vam Vaš savjetnik detaljno objasniti prije same pretrage. Rezultati tih pretraga mnogo su napredniji nego mjerenja koja se uzimaju na standardnom pregledu očiju.

 • 7. Sastanak s liječnikom

  Vaš liječnik sada može pregledati informacije koje ste dali u upitniku i dijagnostičke pretrage.

  S liječnikom ćete detaljnije razgovarati o razlozima iz kojih razmišljate o operaciji oka, Vašim ciljevima i informacijama koje ste prethodno dali.

 • 8. Optičke pretrage i procjena zdravlja očiju

  Nizom pretraga i pregleda odredit će se zdravlje Vaših očiju, Vaš prirodni vid i sadašnja dijoptrija svakog oka. Vaš optometričar ukapat će Vam kapi za širenje zjenica, kako bi Vam se mogli temeljito pregledati kapci, rožnica, zjenica, leća i mrežnica. Primijetit ćete da Vam se od toga vid zamutio i osjetljivi ste na svjetlo, ali ne trebate brinuti - to će proći za nekoliko sati.

 • 9. Dobivanje preporuke

  Vaš liječnik sada može utvrditi jeste li prikladan kandidat za zahvat. Ako jeste, preporučit ćemo Vam metodu koja je najdjelotvornija i najprikladnija za Vas.

Odlučio/odlučila sam se za zahvat

 • 10. Pročitajte pristanak na operaciju

  Vaš dokument o informiranom pristanku dat će Vam detaljniji uvid u prednosti, moguće rizike i raspon ishoda operacije oka, a pomoći će Vam da pripremite pitanja koja još želite postaviti svom kirurgu.

 • 11. Razgovarajte s kirurgom

  Prije samog zahvata morate još jednom razgovarati sa svojim kirurgom. On će Vam objasniti zahvat i provjeriti jeste li u potpunosti shvatili proces. Imat ćete mnogo vremena da postavite pitanja. Vaš kirurg može u toj fazi zatražiti i dodatne pretrage.

  Upoznajte naše kirurge

Danas imam zahvat

 • 12. Vaš zahvat

  Vaš kirurški tim učinit će sve da se osjećate ugodno i da Vam odgovori na sva dodatna pitanja koja Vas eventualno muče. Prije samog zahvata, objasnit će Vam svaki korak u postupku, tako da ćete točno znati što možete očekivati.

  U slučaju operativne zamjene očne leće, zahvat se izvodi u dva puta, jedno po jedno oko s minimalnim razmakom od mjesec dana. Sam zahvat traje 10-ak minuta po oku. Iako ćete cijelo vrijeme biti budni, nećete tijekom zahvata osjetiti nikakvu bol.

  Kod laserske korekcije vida, zahvat će se vjerojatno obaviti na oba oka isti dan. Svako se oko operira zasebno, a zahvat traje 10-ak minuta.

 • 13. Mirovanje nakon zahvata

  Nakon zahvata Vaš će kirurg procijeniti odmah vidljive rezultate. Zatim će Vas netko iz kirurškog tima odvesti u odvojenu prostoriju za odmor. Dobit ćete upute za postoperativnu njegu i kapi za oči i saznat ćete što možete očekivati u početnim fazama oporavka. Dobit ćete termin za postoperativnu kontrolu za sljedeći dan nakon čega idete kući na odmor.

Operacija je gotova

 • 14. Kontrola dan nakon zahvata

  Nužno je da dolazite na postoperativne kontrole. Prva se zakazuje za dan nakon zahvata. Tu će klinički tim obaviti potpuni pregled oka kako bi se provjerilo zacjeljuje li u skladu s očekivanjima.

 • 15. Planirajte svoje postoperativno „putovanje“

  Nastavit ćemo brinuti o zdravlju Vaših očiju još dugo nakon operacije. Obzirom da smo svjesni da je svaki pacijent jedinstven, prilagodit ćemo Vašu postoperativnu njegu Vašim potrebama. Nakon postoperativne kontrole dan nakon zahvata, dolazit ćete na dodatne kontrole, sve dok i Vi i stručni tim ne budete sigurni da Vam ne treba naša daljnja njega. To se za većinu naših pacijenata događa 3 do 12 mjeseci nakon zahvata.

  Važno je napomenuti da se dodatni postoperativni pregledi koji se odvijaju izvan naših uključenih razdoblja dodatno naplaćuju. Cijene su sljedeće:

  • Nakon šest besplatnih kontrola pregled se plaća 400 kn

  Lijekovi se daju besplatno za prvi tjedan nakon zahvata.

 • 16. Pregledavajte svoje oči jednom godišnje

  Pregledom očiju ne kontrolira se samo vid nego i opće zdravlje očiju. Pregledom očiju mogu se otkriti mnogi zdravstveni problemi. U Optical Expressu naši iskusni liječnici provest će temeljit pregled očnog zdravlja svakog pacijenta.